2016-48

‘Adventsprei'

De temperatuur bij vertrek naar de markt in Arnhem afgelopen zaterdag gaf - 4 graden Celsius bij ons in het buitengebied aan, arriverend in Arnhem rond de klok van zes uur 0 graden. Wederom nog geen UV stralers nodig om de groente vorstvrij te houden… en de middagzon hielp erg om een ‘warme’ sfeer te creëren.

Ondanks dat het zondag aangenaam warm weer was, zijn wij op het bedrijf al volop in de voorbereidingen gegaan ivm de voorspellingen voor dinsdag van -6 graden Celsius, met voor maandag al de voorspelling dat gedurende de dag de temperatuur onder nul zou zakken.

Daarom deze week echte 1e adventsprei, gezellig samen op gerooid met het gehele erf met kinderen erbij. Een volle pallet vuile prei hebben wij de koeling ingeschoven om vervolgens een groot deel van de gewassen ter bescherming van de koude onder een deken te leggen. Een staartje is bewaard voor maandag….om dinsdag met de gehele groep de prei te schonen, dit uitzonderlijk dit keer niet in de werkschuur waar het nagenoeg ruim de gehele ochtend de temperatuur beneden nul bleef. De vorst maakt dat deze keer de prei niet door ons gespoeld is.

Pakket inhoud

Deze week:
groente: Prei - Chinese kool - Pompoen groen - Veldsla - Rode biet DEM NL
fruit: Appel Autento - Clementines - Mango

Verwacht:
groente: ? - ? - Witlof - Knolselderij - Veldsla
fruit: Appel Santana - ? - ?

Lever- en marktritme rond de jaarwisseling/feestdagen

Markten:
Donderdag 22 december (Leienplein Apeldoorn) en zaterdag 24 december (Kerkplein Arnhem) zijn ons laatste markten van seizoen 2016;
De markten 29 december en 31 december komen te vervallen.
Paketten:
Vrijdag 23 december (Apeldoorn e.o.) en zaterdag 24 december (Arnhem/Velp) leveren we een dubbel pakket uit
De leveringen van 30 en 31 december komen te vervallen. Respectievelijk vrijdag 6 en zaterdag 7 januari wordt de eerste levering van het nieuwe jaar!