2016-51

Midwinterfeesten… en vooruitblik 2017

‘Duizend sterren blinken in de donk’re nacht

Duizend vlokken zinken op de aarde zacht.

Boven duizend sterren stralen licht en ver;

Sneeuwwit op de aarde glanst het als een ster.’

De voorbereidingen voor het dubbele kerstpakket waren vorige week al in volle gang. Elk jaar een feest om deze samen te mogen stellen; met de kerst zo vlak na de uitlevering van het pakket gekozen voor een goede dosis groente die mooi in kwaliteit blijven - ook wanneer ze tot na de feestdagen blijven liggen. Dit jaar een pakket nagenoeg geheel van Nederlandse bodem en grotendeels van eigen oogst. De laatste eigen peen, de pastinaak uit de Flevopolder (van Arenosa uit Lelystad), de in Nederland geteelde zoete bataat (van De Waog uit Limburg) en pompoen oranje (HK) hebben voor ons het zomerlicht opgeslagen en bewaard in kleur, zoetheid en kruidigheid. De chinese kool en blaadjes winterpostelein komen van eigen tuin. De witlof komt nu uit de Noordoostpolder, evenals de rode kool; de puntpaprika uit het zuiden van Europa - nl Spanje. Als afsluiting de Gieser Wildeman stoofpeer, scherp geprijsd voor ons door Boomgaard Twisk zodat een ieder een heerlijke pannetje vol kan bereiden; ook als dank aan onze trouwe afname van fruit bij hun.

De winterpostelein is nu 3/4 leeg geoogst, zodat grotendeels de hergroei hiervan kan aanvangen en er een mooie oogstspreiding ontstaat. Bij de eerste geplante lichting veldsla hebben de eerste worteltjes al de teeltaarde gevonden; de volgende planting van vorige week mag hierin volgen...

Markt Apeldoorn

Seizoen 2016 rolt bijna naar zijn einde toe. De ‘stille’ tijd rondom de feestdagen nadert en geeft ruimte om ons door terugblik, een pas op de plaats en dan de vooruitblik voor te bereiden op een nieuw teeltseizoen.

Voor de Hooge Kamp een keerpunt waarin we in afgeslankte ondernemers groep verder gaan. We hebben dan ook de balans opgemaakt. Voor de markt in Apeldoorn betekent dit dat na - voor oud-marktklanten bekend - Eelco - Sonja - Saco - Jeroen - Joost - Monique en nu Frank het stokje met seizoen 2017 over gaat van de Hooge Kamp naar de Zonnegaard in Voorst.

Als Hooge Kamp concentreren we onze blik naast de tuin als hart van het bedrijf, op de biologische markt in Arnhem en onze groentepakketten in Apeldoorn en de regio.

Hier blijven vertrouwd naar toe gaan onze knapperige raapstelen, mooie prei en meer… met toegevoegd het werkplezier waar we deze producten samen met ons tuinteam mee groot brengen op een goed verzorgde bodem.

Voor jullie allemaal!

Koester het licht en laat het jou bewegen;

een ‘Goeie Roetsj’ met een nieuw jaar vol warmte, klaarte, kleur en inspiratie.

Saco - Roel - Reni - Frank & tuinteam

Pakket inhoud

Deze week:
groente:
dubbele pakketten Pastinaak - Rode kool - Witlof - Winterpostelein - Chinese kool - Peen (niet combi’s) - Pompoen oranje - Paprika punt - Zoete bataat - Stoofpeer
enkel pakket (tweewekelijks) Rode kool - Witlof - Zoete bataat - Puntpaprika - Winterpostelein - Stoofpeer
fruit: Appel Evelina - Appel Santana - Peer Concorde - Sinaasappel Moro - Clemtenines

Verwacht (respectievelijk 6 en 7 januari):
groente: Spruiten? - Rode biet - Pompoen oranje - Groenselderij - Winterpostelein
fruit: Appel Evelina - Peer Concorde ? - ?

Lever- en marktritme rond de jaarwisseling/feestdagen

Markten:
Donderdag 22 december (Leienplein Apeldoorn) en zaterdag 24 december (Kerkplein Arnhem) zijn ons laatste markten van seizoen 2016;
De markten 29 december en 31 december komen te vervallen.
Paketten:
Vrijdag 23 december (Apeldoorn e.o.) en zaterdag 24 december (Arnhem/Velp) leveren we een dubbel pakket uit
De leveringen van 30 en 31 december komen te vervallen. Respectievelijk vrijdag 6 en zaterdag 7 januari wordt de eerste levering van het nieuwe jaar!