2018-10

Als de kat van huis is....

Dansen de muizen op tafel!!

In dit geval was ik niet óp de tafel aan het dansen maar heb ik de ijzers ondergebonden en ben ik vrijdag, tussen de werkzaamheden door, gaan schaatsen.

Roel en Reni zijn met hun gezin op een welverdiende vakantie. Het bedrijf draait natuurlijk gewoon door, dus deze dagen verzorgen Sven en ik de zaterdagmarkten en de pakketten.

We hadden afgelopen zaterdag een koude marktdag. Toen we ‘s ochtends in onze mini optocht van het erf vertrokken zag ik -5°C op de thermometer staan. Gelukkig hebben we een doorgewinterd marktteam waarmee het een prettige en gezellige marktdag is geworden.

We zijn goed voorbereid achtergelaten. Naast de gebruikelijke tabellen met de inhoud voor de pakketten, zijn de deuren van de koelcel ook behangen met overzichten voor de markt. En achter die deuren de voorraden met bijvoorbeeld de knolselderij die deze week in het pakket zit.

Met de omslag van het weer hebben we deze week extra aandacht aan de kas besteed. Sven heeft maandag kunnen beregenen en met de warmere dagen hebben de ramen open gestaan. De prei was afgedekt vanwege de strenge vorst en die heb ik begin deze week weer kennis laten maken met de voorjaarszon.

Tijdens mijn rondje over het erf vond ik allemaal voorjaarsboden die ik nog graag met jullie wil delen: ( fotos van bv de bloeiende kornoelje )

Groetjes Marchje

Op de ronde foto allereerst Sinne (zoon Eva en mij) op de heftruck, de foto staat stil ;-). En vlak er boven ons oude logo op haar rustplek.

Groet, Saco

Pakket inhoud

Deze week:
groente Rode biet - Bloemkool - Spinazie - Zuurkool - Knolselderij - Veldsla
fruit Appel Evelina - Peer Conference - ? (combi’s: appel Evelina - Kiwi)
Verwacht:
groente Waspeen - Witlof - Aubergine? - Pompoen grijs - Paprika punt - Winterpostelein?
fruit Appel Evelina - ? - ?