Broccoli

Broccoli met amandel

1 theel. korianderzaad - 500 gr broccoli - 3 eetl. olijfolie - 2 el geschaafde amandelen - 1 teentje knoflook, uit de pers - 1 theel. geraspte verse gemberwortel - 2 el rode-wijn azijn - 1 eetl. ketjap - 2 theel. Sesamolie - 1 theel. geroosterd sesamzaad

Groenten: 

Broccoli- en wortelreepjes met sesam-crème

500 gr broccoli - 300 gr wortelen - 50 gr sesamzaad - 10 gr suiker - 2 el olie - 1 stuks limoen - 1 bekertje (zure) room - (cayenne)peper en zout naar smaak

Maak de broccoli schoon en schrap de wortelen. Snij de groenten in de lengte in dunne schijfjes. Spoel de limoen even met warm water en rasp er de schil af. Schik de groenten op een bord en bestrooi ze met de geraspte limoenschil.
Pers het sap uit de limoen en meng 1-2 eetlepels sap met wat zout, een snufje cayennepeper, suiker en olie en giet de dressing over de groenten.

Groenten: 
Subscribe to RSS - Broccoli