Gegratineerde bloemkool met tomaat

1 grote bloemkool - 40g boter - 40g bloem - 1 dl slagroom - 75g geraspte kaas - mespunt cayennepeper - nootmuskaat - 1 theel. gedroogde oregano - 400g tomaten - 300g mozzarella - 1 eetl. boter - 1 eetl. peterselie

Ontvel de tomaten en snijdt ze in plakjes. Snijdt de mozzarella in plakjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim water en een snufje zout 5 minuten. Giet de bloemkool dan af, maar vang het kookvocht op. Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkoolroosjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje voor beetje het kookvocht erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de slagroom, geraspte kaas, cayennepeper, nootmuskaat en oregano toe. Blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is. Schenk de saus over de bloemkool. Verdeel er de plakjes tomaat over en leg hierop de plakjes mozzarella. Bestrooi het geheel met peterselie. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Groenten: