Knolvenkel

Over de knolvenkel

Venkel (Foeniculum Vulgare var. dulce) komt uit de familie der schermbloemigen, waartoe ook selder, kervel, peterselie en de populaire wortel behoren. Een venkelplant is geen echte knol, maar een bol: het zijn de verdikte bladstelen onderaan waarvoor deze plant geteeld wordt. De dikke bolstengel heeft groene, pluimachtige uitlopers.

Groenten: 

Venkel-sinaasappelsalade

2 middelgrote venkelknollen - 2 middelgrote sinaasappelen, geschild en in partjes - 6 eetl. vers sinaasappelsap - 2 eetl. citroensap - 1 theel. zout - 1 theel. suiker - een snufje kaneelpoeder

Deze salade is heerlijk verfrissend en onvoorstelbaar verkwikkend. De salade kan een dag in de koelkast bewaard worden; dat verbetert de smaak zelfs.

Groenten: 

Venetiaanse venkel met rijst

200 gr rijst - 1 knolvenkel - 4 tomaten - 100 gr groene en/of zwarte olijven - 100 gr zachte (kruiden)kaas - verse basilicum

Rijst gaarkoken. Venkelbladen losmaken en in laagje water beetgaar koken. Tomatenstukjes, kaas en olijven toevoegen en nog 5 min goed doorverwarmen. Serveren met de rijst, basilicum en eventueel extra geraspte kaas.

Groenten: 
Subscribe to RSS - Knolvenkel