Koolraap

Over de koolraap

De laatste jaren is koolraap een beetje uit de gratie geraakt. Ten onterechte, want deze groente is weliswaar eenvoudig, maar een echte lekkernij. De zachte smaak komt het best tot zijn recht als u de groente simpel stooft met een klontje roomboter (± 20 minuten koken, snij "patatten" van de koolraap).

Groenten: 

Raappuree

ca. 600 g koolraap - 2 dl. water - 1 laurier blad - 1 tl karwij- of venkelzaad of ½ tl marjolein - ¾ theelepel zout - 1 tl meel aangemaakt in ½ dl water - ½ dl room (zoet) - 1-2 el geknipte peterselie, selderij of kervel

Groenten: 

Irisch Stew

200 gr schapepoulet - 500 gr koolraap - 500 gr aardappelen - 3 flinke uien - zout, vleeskruiden, boter

Kruid het vlees met vleeskruiden en zout. Bak de schapepoulet in de boter lichtbruin aan, voeg daarna zoveel water toe, dat het vlees met een deksel op de pan zachtjes gaar kan stoven (ongeveer 1 uur).

Groenten: 
Subscribe to RSS - Koolraap