Meelevertje 1 december

Er is momenteel echt een omslagpunt op de tuin. Van een aantal teelten is inmiddels de laatste oogst van het land gehaald: knolvenkel, chinese kool en spitskool. Veelal zijn de beschermende doeken (Agrocover) van het land gehaald; de doeken die de teelten beschermen tegen hazenvraat en lichte nachtvorsten. Op de tuin staan nu nog slechts de teelten die gedurende het winterseizoen de koude kunnen trotseren. Voorwaarde hiervoor is dat echt strenge nachtvorsten niet plotseling de planten verrassen, want veelal zal hierdoor wel de plant beschadigen. Vergelijk het maar met onszelf: wij wennen ook langzaam aan de koude en wanneer de temperatuur opeens ver beneden het nulpunt zakt ervaren deze als oncomfortabel.

Het landschap krijgt meer en meer de doorkijken, karakteristiek voor de tijd van het jaar dat het blad van de bomen is. Zelfs de ‘monumentale’ rode beuken bij ons op het woonerf hebben veelal al hun blaadjes laten vallen. Na de mystieke mist is het hier weer genieten van de zonnige herfstdagen. Met de wisseling in weer is het des te opvallender dat het stiller wordt wanneer de mist zo dicht is omdat het omgevingsgeluid grotendeels wordt gedempt.

*** Leverritme kerst ***

Voor de wekelijkse klanten leveren we dit jaar in week 51 een dubbel pakket uit - dit op vrijdag 23 december voor Apeldoorn (24 december voor Arnhem). De levering op vrijdag 30 dec (resp za 31 dec) komt hiermee te vervallen.
Voor de groentepakketten met tweewekelijks groentepakket leveren we een enkel pakket uit op vrijdag 23 december (resp za 24 december) ipv vrijdag 30 december (resp za 31 dec).

Mutaties: wijzigingen in de Kerst-levering willen wij graag uiterlijk maandag 12 december binnen hebben. Bestellingen worden twee weken vooraf gedaan en in de week van uitlevering rest ons geen tijd voor adm.