Meelevertje 15 december

De eerste natte sneeuwvlokken en hagel zijn reeds op de tuin neer gevallen. De wind en regen maakt echter dat het weer nog volop herfstkarakter heeft. Ondanks het onstuimige weer is de werkploeg dinsdagochtend goed aangekleed - met laarzen, oogstbroek, regenjas en handschoenen - naar buiten gegaan om de geplande spruiten van het pakket te oogsten. Soms kunnen we ons om het weer heen bewegen in de werkplanning, op andere momenten vindt de planning ondanks het weer doorgang zoals voorgenomen.
En toegegeven - het heeft zā€™n charme om met het tuindersberoep het weer van zo dichtbij te ervaren. In het voorjaar is er de voorjaarszon; in de zomer de warmte die soms omslaat in hitte; in de herfst genieten we van de laatste warme, zonnige dagen - maar ook van regen en wind en in de winter is er naast sneeuw ook de snijdende oostenwind.

Deze week een pakket grotendeels nog van eigen tuin. Na de veldsla van vorige week is hiermee een deel van de kas leeg geoogst. Voor dit deel van de kas is inmiddels de grond gefreesd en staat er nieuw plantgoed van veldsla klaar die wederom groot mag groeien. Het voordeel van planten ā€“ ondanks de hogere kosten voor plantgoed in vergelijking met zaaizaad ā€“ is dat onder de bescherming van de kas twee maal geoogst kan worden: 1x zaaien is 2 x planten. Graag oogsten we zoveel mogelijk vers van eigen tuin, reden dus om te planten en het eerste deel van het zaaien en opkweken uit de besteden aan plantkwekerij Jongerius.

*** Leverritme kerst ***

Voor de wekelijkse klanten leveren we dit jaar in week 51 een dubbel pakket uit - dit op vrijdag 23 december voor Apeldoorn (24 december voor Arnhem). De levering op vrijdag 30 dec (resp za 31 dec) komt hiermee te vervallen. Inhoud: Witlof, peen, mangold, zuurkool, wortelpeterselie, gele + chioggia biet, kievitsboon, oesterzwam, veldsla, cranberry, stoofpeer.
Voor de groentepakketten met tweewekelijks groentepakket leveren we een enkel pakket uit op vrijdag 23 december (resp za 24 dec). Inhoud: mangold, gele + chioggia biet, witlof, oesterzwam, veldsla, stoofpeer.