Meelevertje 17 december 2009

De wintersfeer is goed om de hoek komen kijken. Vorige week zaterdag echt een omslag met gure wind en lagere temperaturen. Op de markt viel op dat de handschoenen veelal al uit de kast waren gehaald. Eind vorige week en zaterdag waren er volop voorbereidingen om de kas voor een kwart weer plantklaar te krijgen voor een nieuwe lichting veldsla die hier als plangoed op het erf was gearriveerd een week eerder. Deze is maandag geplant. Zondag is met de zonnige, heldere dag al op voorhand beregend. De kas heeft dan mooi de gelegenheid om uit te wasemen en de beregeningsleidingen konden zo op tijd nog leeg gelaten worden voor de komende vorstperiode.

Volgende week in het dubbele pakket: Rode kool, wortelpeterselie, witlof, winterpostelein, oesterzwam, zuurkool, peen, tuinkers, bleekselderij en cranberry. (voor het enkele pakket de eerst vijf groenten)
De bestellingen zijn de deur uit, de voorbereiding al in volle gang. Alleen de eigen winterpostelein is onzeker vanwege de vorstperiode.

*** Leverritme kerst ***

Voor de verdere vooruitblik in de pakkettenlevering: we leveren dit jaar in week 52 een dubbel pakket uit - dit niet op de Kerst-vrijdag maar op woensdag 23 december voor Apeldoorn, Epe & Vaassen alsook voor Arnhem & Velp. De leveringen op vrijdag 26 (resp za 27) en vrijdag 1 januari (resp za 2 jan) komen hiermee te vervallen.

Voor de groentepakketten met tweewekelijks leverritme wordt een enkel pakket uitgeleverd; voor diegene met een wekelijkse levering van aardappelen leveren we week 52 een dubbele hoeveelheid uit.

Mutaties: helaas kunnen wijzigingen in de Kerst-levering niet meer plaatsvinden (aangekondigd in de vorige meelever en op de depotlijsten) - de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en zullen maandag afgerond worden. Dinsdag stellen wij de pakketten samen, worden ze in de vrachtauto gezet en woensdagmorgen weggebracht.