Meelevertje 26 juli 2012

De meelevers krijgen een ‘vakantie-tintje’ - normaal van de hand van Reni zullen de aankomende weken deze afwisselend/om toerbeurt geschreven worden door de verschillende leden van het tuin-team. Jullie worden zo meegenomen in persoonlijke verhalen, favouriete groentegewassen en uitstapjes op de tuin…. ! Wekelijks verschijnt er een potretfoto op Twitter van de schrijver.

* * *

Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. F.A. Stoett omschrijft de komkommertijd als een slappe tijd, waarin weinig zaken gedaan worden, dus in de maand augustus, als er veel komkommers zijn en de handel over het algemeen niet zeer levendig is.

Aldus de internet encyclopedie wikipedia; nu dan wel de maand juli maar dit even ter zijde.
Er worden hier op de Hooge Kamp op dit moment een flink aantal komkommers geoogst (2500 stk totaal tot nu toe), dus letterlijk en natuurlijk komkommertijd. Maar niet bepaald een tijd waarin hier -zoals de boven vermelde uitleg over komkommertijd doet vermoeden- niks gebeurd! Want nergens is het nu zo druk, levendig etc als in de tuinbouw pffff en niet bepaald een slappe tijd! Integendeel wie hier z’n rug niet recht kan houden, zal van een koude kermis thuis komen. Immers op dit moment stekende hitte en een tijd waarin er een hoop werk is blijven liggen zoals het plantwerk. Want door de vele regen die we wederom in dit zomerseizoen al weer over ons heen hebben gehad is de grond te nat geweest en kan er een heleboel niet gedaan worden met trekkers met allerlei zwaardere grond-voorbereidende werktuigen. Op dit moment is de personeelsbezetting ook iet wat uitgedund wegens ziekte en vakantie en misschien dus wel de drukste week van het jaar!
Er worden hier met gemak wel dagen het klokje rond gedraaid, met daarmee werkweken van 70 tot 80 uur in de piek. Maar gelukkig is er een goeie team spirit en dat is op een bedrijf en in deze tijd zeker niet onbelangrijk.

Deze Week is de meelever uit de hand van oud- en ook weer nieuwe medewerker Arno leeftijd 41 en bezig met alweer mijn 6e jaar hier op de Hooge Kamp. Ik kwam hier in mei 2001(vlak voor mijn dertigste verjaardag) net na de MKZ crisis toen je net weer een beetje normaal door de omgeving kon rijden zonder checkpoints.
Ik ging in december 2003 naar een ander bedrijf toen ook het toenmalig tuinders echtpaar Sonja en Eelko na ongeveer 7 jaar stopte. En na wat omzwervingen weer terug gekomen in januari 2010 en nu dus nog steeds werkzaam.

Er is in de tussen gelegen tijd veel veranderd oa aan de schuur die een handig roldeur heeft gekregen een elektrische (vork)heftruk, plantmachines, ponsmachine voor de prei. En niet te vergeten een koffie apparaat die een heerlijk kopje koffie zet!
Er liggen nog wensen in het verschiet oa uitbreiding van kasruimte en van werk- en opslagruimte rondom/aan de bestaande schuur. En wie weet wat de toekomst nog meer te brengen heeft? U maakt het allemaal mee hier op De Hooge Kamp. Ik Wens alle abonnees een fijne zomer toe en wie weet tot een volgende meelever......

Grtjs Arno

* * * Mochten er vrijwilligers zijn om de aankomende weken mee te wieden, welkom om samen mee de teelten schoon te maken – het natte weer van de afgelopen tijd maakt dat er niet machinaal gewerkt kon worden en dat veel onkruidbestrijding handwerk is momenteel.
Contact opnemen kan via info@hoogekamp.nl - maandag-ochtend en middag; dinsdag-ochtend en middag, dondermiddag – aanmelden is fijn, spontaan langskomen mag natuurlijk ook. * * *