Meelevertje 8 december

Een nieuwe traditie wordt hier voort gezet. Deze week zijn er tijdelijke platte bakken gemaakt door Anton voor het voorkiemen van de tuinbonen. Wij hebben de eerste twee lichtingen tuinbonen (uitplanten circa week 11 en 13) eerder altijd op bakken gevuld met 5 cm potgrond gezaaid in week 6 en week 8, welke dan in eerste instantie warm weggezet werden om ze vervolgens na het kiemen langzaam af te laten harden in de schuur of de beschutting van de rolkas voordat ze op de volle grond uitgeplant worden. Anton heeft echter op zijn eigen tuin vroeger de tuinbonen altijd in ‘echte’ grond gezaaid met de bescherming van een platte bak om deze vorstvrij te houden. Resultaat is een mooie compacte, stevige jonge tuinboonplant die heel gestaag groot is geworden. Na vorig jaar houden we deze manier erin en het zaaien op 3e Kerstdag zoals Anton dat eerder altijd deed, wordt zo ook hier een traditie!

*** Leverritme kerst ***

Voor de wekelijkse klanten leveren we dit jaar in week 51 een dubbel pakket uit - dit op vrijdag 23 december voor Apeldoorn (24 december voor Arnhem). De levering op vrijdag 30 dec (resp za 31 dec) komt hiermee te vervallen. Inhoud: Witlof, peen, mangold, zuurkool, wortelpeterselie, gele + chioggia biet, kievitsboon, oesterzwam, veldsla, cranberry, stoofpeer.
Voor de groentepakketten met tweewekelijks groentepakket leveren we een enkel pakket uit op vrijdag 23 december (resp za 24 december) ipv vrijdag 30 december (resp za 31 dec). Inhoud: mangold, gele + chioggia biet, witlof, oesterzwam, veldsla, stoofpeer.

Mutaties: wijzigingen in de Kerst-levering willen wij graag uiterlijk maandag 12 december binnen hebben. Bestellingen worden twee weken vooraf gedaan en in de week van uitlevering rest ons geen tijd voor adm.