Meelevertje 25 Januari 2007

Beste mensen,

Na de vele regen en storm van de afgelopen weken doet koning winter deze week dan eindelijk van zich spreken. Heerlijk die nachtvorst, goed voor de grond. De grond is door de aanhoudende (slag-)regens enigszins dichtgeslagen en kan dan nu wat doorvriezen zodat deze weer los en luchtig kan worden. Een losse en luchtige bodem is wat de planten nodig hebben om goed op te gedijen.

Het eerste plantgoed voor dit jaar is besteld en over een week of twee gaan wij de peulen, doperwten en capucijners al weer voorzaaien in bakken.

In de omgeving beemte-broekland zijn de nodige bomen gesneuveld, soms ook bijzondere solitaire exemplaren zoals een ca 150 jaar oude eik, die de woonplaats vormde van een stel buizerds. Deze waren van donderdag op vrijdag ineens ontheemd. Gelukkig hebben wij geen stormschade op het bedrijf. Wel hebben we ons hart vastgehouden over onze rolkas, maar deze heeft de storm goed doorstaan. Niet nog meer gebroken glas zoals vorig jaar voorjaar…

Onze website is vernieuwd. De belofte dat we eens de mogelijkheid zouden gaan bieden om de inhoud van het pakket van deze week - samen met meelever en recepten - via deze weg kenbaar te maken is ingewonnen! Daarnaast geeft de website die in ontwikkeling blijft een goed beeld van ons bedrijf - de werkwijze die we toepassen, de weg die de groente naar de klant afleggen, foto's van het werken op en rondom de tuin, alle meelevers en verhalen en inspirerende recepten over de groenten.
Mocht je een recept zoeken van iets wat niet in het pakket zit: geef de naam aan in het zoekveld, wie weet hebben we iets! Of zoek in de lijsten die er onder staan. Nu al staan de recepten van de winter groenten vermeldt, met het seizoen mee zal het gehele aanbod aan groente-recepten op onze website te vinden zijn. Veel lees- en kookplezier!