Meelevertje 1 Februari 2007

Beste mensen,

Deze week de laatste eigen pompoenen van dit winterseizoen dus maak hem nog een keer extra lekker als pompoensoep of smakelijke franse pompoen au gratin met crème freche en geraspte geitenkaas.

Verder zijn wij deze week druk doende met het afronden van de teeltplannen. Om een tipje van de sluier te lichten; meer spekbonen zodat deze afwisselend met de snijbonen uw pakket kunnen gaan sieren. Een mooie gele schotelcourgette welke naast de al bestaande gele en groene (langwerpige) courgette een plekje gaan krijgen op de tuin. Geen grote superkoolrabi meer, maar meer bloemkool & broccoli. Vroeg en laat in het seizoen is de kans op slagen groot, dan zijn deze zeker meer door ons ingepland. Tijdens de zomerperiode zijn de plantingen een beetje een gok - het zijn dan geen gemakkelijke teelten om op een lichte grond als de onze tot een goed einde te brengen. Het slagen van de teelt is dan met name temperatuurafhankelijk.

Onze website is vernieuwd. De belofte dat we eens de mogelijkheid zouden gaan bieden om de inhoud van het pakket van deze week - samen met meelever en recepten - via deze weg kenbaar te maken is ingewonnen! Daarnaast geeft de website die in ontwikkeling blijft een goed beeld van ons bedrijf - de werkwijze die we toepassen, de weg die de groente naar de klant afleggen, foto's van het werken op en rondom de tuin, alle meelevers en verhalen en inspirerende recepten over de groenten.
Mocht je een recept zoeken van iets wat niet in het pakket zit: geef de naam aan in het zoekveld, wie weet hebben we iets! Of zoek in de lijsten die er onder staan. Nu al staan de recepten van de winter groenten vermeldt, met het seizoen mee zal het gehele aanbod aan groente-recepten op onze website te vinden zijn. Veel lees- en kookplezier!