Hartige taart met pastinaak en ansjovis

250 g pastinaak - 50 g sjalot of ui - 2 eieren - 4 eetl. gemalen pittige/oude kaas (vb. gruyère) - 100 g volle kwark - 100 g gerijpte geitenkaas - 1 eetl. olijfolie - olijven naar smaak -
1 blikje ansjovis - peper - bladerdeeg

Snipper de sjalot en snijd de pastinaak in kleine blokjes (ongev. ½ cm). Verwarm 1 eetlepel olie en fruit de sjalot zachtjes glazig. Voeg de pastinaak, een weinig water en een snuifje tijm toe en laat de groente beetgaar stoven.
Roer intussen de eieren los met de kwark en twee eetlepels gruyère. Brokkel de geitenkaas bij dit mengsel en roer nogmaals goed. Laat de gare pastinaak wat afkoelen en roer bij het eimengsel. Voeg hieraan de gesneden olijfjes toe en breng op smaak met peper. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Snijd de ansjovis in kleinere stukjes en verdeel over de vulling. Strooi de overgebleven gruyère over de vulling en plaats de taart onmiddellijk in de voorverwarmde oven (180° - 200° C) ongeveer 30 minuten.

Groenten: