Groentemousse van spruitjes ('Monter met Montignac')

500 gram (kleine) spruitjes - 1 ui - 3 eieren - 100 ml - water-
nootmuskaat.

Pel de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd een plakje van de onderkant van het stronkje. Van grote spruiten de stronkjes inkerven met een scherp mesje om de kooktijd kort te houden, of snij de spruiten in vieren. Kook de spruiten in ruim water, met de in ringen gesneden ui en wat zout, in 10-15 min. gaar. Oven voorverwarmen op 150-175 °C.
De spruitjes afgieten. Hou enkele spruitjes achter. Pureer de rest van de spruitjes samen met de ui, de eieren en het water in de keukenmachine. Op smaak afmaken met ruim nootmuskaat.
Een kleine (cake)vorm bekleden met bakpapier. De puree erin scheppen, de achtergehouden spruitjes erin verdelen, en afdekken met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen).
In 35-40 minuten in het midden van de oven laten bakken. De mousse is gaar wanneer een ingestoken breinaald er "schoon" uitkomt. De folie verwijderen en de mousse op een bord of schaal storten. Naar keuze kan in plaats van water ook 100 ml. (soja)room gebruikt worden.

Groenten: