Spruitjes op z’n Indisch

1/2 kilo spruitjes - 30 gram boter - 20 gram bloem - 1,5 dl melk
kerriepoeder - zout - peper - 1/2 dl kookvocht van de spruiten

Breng een grote pan water en zout aan de kook. Maak onder-tussen de spruitjes schoon. Doe de spruitjes in het kokende water en laat ze 5 minuten blancheren. Giet ze af in een vergiet en spoel ze goed af met koud water. Zet een andere pan met water op het vuur en geef daar zout bij. Doe hier de spruiten in en laat ze nog 15 minuten koken. Maak ondertussen de saus. Smelt de boter in een pannetje en geef hier een lepeltje kerriepoeder bij, voeg de bloem toe en maak een roux. Verdun dan met de melk en 1/2 dl kookvocht. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Controleer de smaak en corrigeer deze eventueel met zout en peper. Giet de spruiten af. Doe ze in een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en serveer.

Groenten: