Oesterzwam

Vleesvervangend met een verfijnde smaak

Oesterzwammen hebben een stevige beet en een verfijnde smaak, die iets wegheeft van gebakken kalfsvlees. (Grote) oesterzwammen zijn dan ook een lekker alternatief voor vlees. Besprenkel ze met wat citroensap en kruid ze dan met zout, peper en eventueel een mespuntje paprikapoeder of kaneel. Wentel de paddestoelen door bloem of volkorenmeel en bak ze in een koekenpan in olijfolie op hoog vuur om en om knapperig bruin… Bon appetit!

Groenten: 

Oesterzwammelet

500 g oesterzwammen - 200 g gerookte ham - 2 uien - 1 glas witte wijn - 4 eieren - 1 kopje melk - peper - zout - nootmuskaat

Snij de oesterzwammen in reepjes na ze goed schoongemaakt te hebben en fruit ondertussen de gerookte ham. Wanneer die bijgebruind is voegt u de zwammen toe en laat het geheel op een klein vuurtje tien minuten smoren, na eerst het glas wijn

Groenten: 
Subscribe to RSS - Oesterzwam