Rode biet

Rode biet met room en citroensap

750 g gare bieten - 15 g boter - zout & peper - enkele druppels citroensap - suiker - 1 à 2 dl room

Schil de gare bieten. Snijd de bieten in stukjes. Smelt de boter in een pan en roer er de bieten door. Voeg citroensap en room toe en laat alles een paar minuten pruttelen. Breng het met zout, peper en suiker op smaak. Voeg zo nodig wat citroensap toe en dien het gerecht onmiddellijk op.

Groenten: 

Pittige ingemaakte bieten

1 ½ kg bieten - 2 uien - 2 goudrenetten - 4 kruidnageltjes - 6 bolletjes gember, fijngesneden - 2 dl azijn - 4 lepels rietsuiker - 2 dl water

Kook de bieten gaar en schil ze. Rasp ze vervolgens of snij ze in kleine blokjes. Schil de uien en snijdt deze fijn. Snijdt ook de appels fijn. Voeg dit alles met de kruiden, de azijn en het water bij elkaar en kook dit mengsel 20 - 25 minuten.

Groenten: 
Subscribe to RSS - Rode biet