Snijboon

Punjaabse snijbonen

1 pond snijbonen - 2 eetl. zonnebloemolie - 1 theel. mosterdzaad - 1 theel. koenjit/ geelwortel - 1 theel. zeezout - 1 ½ kop water - 1 eetl. korianderzaad - 1 ½ theel. komijnzaad - 5 á 6 hele zwarte peperkorrels - 1 ½ theel. (rijst)siroop - 1 theel. milde kerriepoeder Keuze: 1-2 teentjes knoflook, ½ groen chilipeper.

Groenten: 

Madras-kerrie soep

2 el plantaardige olie - 1 fijngehakte middelgrote ui - 2 eetl. kerriepoeder - 450 gr tomaten, grof gehakt - 2 middelgrote wortels in schijfjes - 250 gr aardappels in blokjes - 130 gr doperwten/150 gr fijngesneden snijbonen - 3 theel. zout - ca 2,5 dl room/crème fraiche of kokosmelk - ca 2,5 dl groentebouillon - 1 eetl. bieslook of gladde peterselie

Groenten: 

Over de snijboon

De snijboon (Phaseolus vulgaris) is een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen, welke zijn oorsprong heeft in Zuid-Amerika. De voorliefde voor droog en warm weer heeft het gewas behouden. Van de volle grond zijn vroege snijbonen beschikbaar vanaf eind juni; het accent ligt echter op de maanden juli, augustus en september.

Groenten: 
Subscribe to RSS - Snijboon