Spercieboon

Sperciebonenschotel

500 gr sperciebonen - 25 gr boter - 1 ui - 1 knoflookteen - 250 gr ham – peterselie – zout - peper - 3 tomaten - 2 eieren - 1,5 dl zure room - 2 eetl paprikapoeder - 50 gr kaas

Sperciebonen beetgaar koken. De ui en in stukjes gesneden knoflookteen in de boter bakken. Ovenschotel vullen met de sperciebonen, ui en knoflook, blokjes ham, peterselie

Groenten: 

Bonensalade

Een gewenste hoeveelheid spek- of pronkbonen schoonmaken en in stukken van ca 5 cm snijden. Deze kort blancheren, ca 5-8 minuten totdat de bonen beetgaar zijn. De bonen afspoelen met koud water en uit laten lekken in een vergiet.
Een kleine rode ui of sjalot fijnsnijden samen met zongedroog¬de tomaat. Dit mengen met de bonen, op smaak brengen met olijfolie, peper en zout.

Subscribe to RSS - Spercieboon