Tomaat

Over de tomaat

De rode tomaat is bij uitstek een groente die de zomer markeert.
Op de Hooge Kamp groeien ze in onze zonverwarmde kas (of ook wel koude kas genoemd). Wij telen twee rassen - Devotion als cocktailtomaat - en Claree als kerstomaat. Twee rassen die uitblinken in een lekkere smaak.

Bij ons worden ze rood geplukt wat zorgt voor volop zomer in de smaak.

Groenten: 

Gazpacho (Spaanse koude soep)

1 kg tomaat - 1 komkommer - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels citroensap - 1 eetl. olijfolie - ca 1 theel. kelpamare - (pikante sojasaus) - snuifje tijm - zout & peper

Ontvel de tomaten. Schil de komkommer. Mix tomaten en komkommer fijn. Pers de knoflook. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Breng de soep op smaak.

Groenten: 

Met rijst gevulde tomaten

2 eetl. pijnboompitten - 4 grote vleestomaten - 1 ui - knoflook - 1 eetl. tomatenpuree - 1 theel. (gemalen) komijn - 1 theel. gemalen kaneel - 1 kopje basmatirijst - takje munt

Kroontje en plakje van bovenkant afhalen. Dun plakje van onderkant afhalen, zodat ze beter blijven staan. Tomaten met theelepel uithollen. Binnenkant van tomaten met zout, peper en mespunt suiker bestrooien.

Groenten: 

Tomatensalade

Ca 300 gr rijpe tomaten -1 klein uitje zeer fijn of in dunne ringen gesneden - teentje knoflook fijngesneden - 1 eetlepel verse basilicum of andere verse tuinkruiden fijngeknipt - voor de tomatensalade met komkommer ½ komkommer - een paar lepels vinaigrette of andere zurige dressing

Lekker als aanvulling op een bladsla of gekookte groente.

Groenten: 
Subscribe to RSS - Tomaat