Tuinboon

Tuinbonen op z'n Grieks

4 eetl. (olijf)olie - 500 gr aardappels in blokjes van 2 x 2 cm - 2 uien, in ringen - 400 gr tuinbonen (ca. 1 kg ongepeld) - 2 eetl. tomatenpuree - 1 tl bonekruid - 1 tl tijm - 1 tl basilicum - 25 gr olijven, ontpit en in stukjes - 2 dl water - zout naar smaak

De uien in ringen snijden. De olie in een pan met dikke bodem doen en de uien glazig fruiten.

Groenten: 

Tuinbonensalade

500 gr gedopte tuinbonen - 25 gr boter - 2 eetlepels citroen¬sap - zout & peper

Kook de tuinbonen in een pan met wat zout in ñ 15 minuten gaar. Laat de tuinbonen uitlekken. Smelt de boter in een pan en roer de uitgelekte tuinbonen erdoor. Doe de bonen in een schaal en schenk er het citroensap over. Schep alles goed door elkaar en maak de salade op smaak met wat zout en peper.

Groenten: 
Subscribe to RSS - Tuinboon