Midzomernacht

De dagen zijn nu echt lang. Het is zelfs nagenoeg al licht wanneer de wekker op zaterdag als marktdag gaat ;-)

Sommige avonden profiteren we zelfs tot het echt donker is van het licht buiten op de tuin. Alles groeit nu zo hard - ook de gewassen komkommer en tomaat groeien dat het een lust is. Met de warme dagen vorige week waren juist de avonden fijn om hier aan het werk te zijn met de ochtenden druk met de oogst van gewassen.

Ook de voorspelde regen voor maandag maakte dat Roel en ik de zondagavond wilde benutten om - nu het land weer enigszins was opgedroogd - nog wat werkzaamheden te doen: schoffelen, preigaten ponsen en de directe zaai van een laatste lichting staakbonen.

Soms worden we dan waarachtig getrakteerd om een schitterende zonsondergang - deze van dinsdag was schitterend.

En…niet onbelangrijk de variatie in oogst van eigen tuin wordt nu met de week groter en groter - heerlijk!

Een van onze koolrabi knollen is daarbij vorige week afgereisd naar Oostenrijk. Arte die ons versterkt heeft sinds het vroege voorjaar - is daar met vrouw en kinderen voor 3 maanden naar toe afgereisd om daar op een Almhut te wonen en werken. De zomerweiden zijn net vrij van sneeuw en hier worden de koeien en geiten heen gebracht om daar in de zomer te grazen, ze melken het vee en de melk wordt verwerkt tot kaas. Dit en de verzorging van het vee is de komende tijd hun verantwoordelijkheid en mindset. De opmaat naar dit avontuur hebben we meegekregen - nu bij tijd en wijlen een inkijkje hierin ;-)

- Reni -

Enkele weken geleden werd duidelijk dat er een nieuwe invulling voor onze website moet komen. Veranderingen bij de leverancier maakten dat het een keer veel werk zou vragen om de zaak in de lucht te houden.

Dit hebben wij afgelopen weekend aangegrepen om met de schone lei te beginnen. De belangrijkste dingen staan er op. De eerste stap is dat strakker te trekken. Daarna komen de meelevers en recepten terug.

-- Saco --

Zonsondergang op dinsdag

Pakket inhoud

Deze week
groente Rode biet (ES), Paksoi/Shanghai (HK), Andijvie krul (HK), Peulen (HK), Puntpaprika (NL), Eikenbladsla groen (HK)
mand volZoete bataat (IT), Knolvenkel (HK), Sugarsnap (HK), Spinazie (NL), Krop sla (HK), Slamix (HK), Tomaat cocktail tros (NL)
fruitAppel Jonagold (NL), Perziken (ES), Blauwe bes (ES)
Verwacht
groente Bloemkool (HK), Tuinboon + bonenkruid (HK), Spitskool of knolvenkel (HK), Koolrabi (HK), Lente-ui (HK), Eikenbladsla groen (HK)
mand volCourgette (NL), Knolvenkel (HK), Capucijner (HK), Peulen (HK), Batavia sla rood (HK), Sla mix mild (HK), Oerkomkommer (HK)
fruitAppel Gala (CHI), Abrikoos (IT), Aardbeien (NL)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Reislustige koolrabi - met Arte mee naar de Alm in Oostenrijk - op de rechter foto linksonder de Almhut

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo