Zomertijd

De bonen groeien richting de hemel en reiken naar de zon… bij de courgette planten komt bloem na bloem tevoorschijn en wordt tot vrucht. Ook de tomaten beginnen voorzichtig te kleuren en deze week een eerste komkommer voor in de pakketten.

We nemen afscheid van de vroege peulvruchtgewassen peul, doperwt en capucijner; de tuinbonen geven binnenkort het stokje aan de staakbonen en de stamsperzieboon. De aardappelen dikken onder de grond - het loof van de vroege aardappelen is reeds gebrand. De schimmeldruk was met het warme en vochtige weer hoog (de aardappelziekte phythophera ligt onder deze omstandigheden in deze tijd op de loer…rest ons het aangetaste loof vroegtijdig te branden, zodat de voedingsbodem voor deze schimmel verdwijnt).

De bouw vordert gestaag en het nieuwe trekkeronderkomen krijgt vorm. Stuk voor stuk wordt nu gewerkt aan de gevels en de goten hangen al…

De bloembedden krijgen vorm en een steeds groter assortiment aan bloemen kan geoogst worden. De eerste boeketten hebben reeds een weg naar de klant gevonden…op onze markt in Arnhem en bij Gimsel/Groenterij aan de Koninginnelaan (Apeldoorn). Ook voor losse verzoeken kunnen wij benaderd worden, privé of voor decoratie/aankleding van bijvoorbeeld een feest. Schroom niet om een wens te delen met ons.

Een deel van de schuur is inmiddels basaal ingericht als verwerkingsruimte voor de bloemen zodat tussen al groente-werkzaamheden zo eigen aan de Hooge Kamp ook de gehele week een plek voor de bloemen beschikbaar is.

- Reni -

Bonenplanten reiken naar de hemel, courgette bloemen & vorderingen in de bouw met ‘vader en zoon’!

Pakket inhoud

Deze week
groente Prei - nieuwe oogst (HK), Knolvenkel (HK), Courgette (HK), Snijbiet (HK), Andijvie krul (HK), (oer)Komkommer (HK)
mand volWaspeen (IT), Chinese kool (HK), Koolrabi (HK), Tuinboon (HK), NZ Spinazie (HK), Sla mix (HK), (oer)Komkommer (HK)
fruitDruiven wit (IT), deze week, Cripps Pink (AR)
Verwacht
groenteTuinboon met bonenkruid (HK), Bosui rood (HK), Komkommer (HK), Eikenbladsla groen (HK), Broccoli ?? (HK), Courgette/koolrabi ? (HK)
mand vol Bosbiet (HK), Koolrabi (HK), Courgette (HK), Spitskool (HK), Groenselderij (HK), Sla mix (HK), Tomaat cocktail (NL)
fruitAppel Gala (CHI), Watermeloen (ES), Mango (DO)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Bloemen - van oogst, bloembinden tot verkoop op de markt!

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo