De Kameel van het Noorden (deel 2)

Een meelevertekst - evenals deel 1 twee weken geleden - van de hand van Mechteld 😉

- Reni -

Vandaag was het weer zo ver. De Kameel mocht los. Eén van de laatste keren. Nog een klein weekje en dan gaat hij op stal om er volgend jaar ergens in augustus weer uit te komen.

Samen hebben we een rondje over het veld gehobbeld. Allesbehalve saai. Want wat er allemaal naar boven komt uit het dekzand van de IJsselvallei is ongekend. Moeder Maria met kindje, dino’s, een haaienkop, een zeehond, veel aardmannetjes, een onderdeel van het Atomium. Sommige collega’s zien ook figuren waarbij de fantasie wel erg ver gaat. Helaas zullen jullie al deze verschijningen nooit zien. Ze verdwijnen op de afvalstrook. De kans is te groot dat deze creatievelingen te snel tot rotting overgaan. En een rottende aardappel in je aardappelbak is geen pretje. Dus blijven over de mooi gevormde ovale en ronde knollen. Waar je de heerlijkste gerechten mee kunt maken. Want ook al lijkt het een simpel ding (een groente noemen we het niet) je kunt er eindeloos mee variëren. Voor de mens, na rijst, tarwe en mais het belangrijkste voedselgewas.

Koken, bakken, grillen, frituren, poffen, pureren, roken, zelfs fermenteren kan je deze ronde jongens. Je kunt van geraspte aardappel een lekkere bodem voor een ander gerecht maken. De schil niet weggooien. Met een scheut olie en zout & peper over de schillen, daarna in de oven en je hebt een lekkere alternatieve chip. Ze zijn koud en warm lekker. Alleen rauw is de aardappel niet te genieten. Verder kun je al je creativiteit loslaten op dit stoere gewas.

Geniet ze!

- Mechteld -

aardappelen en de eerste Hooge Kampse watermeloen (specialiteit Mira 😉 )

Pakket inhoud

Deze week
groenteRode biet (NL), Knolvenkel (HK), Snij/spekboon (geel) (HK), Frieslander bakaardappel (HK), Krop sla (HK)
mand volCourgette (HK), Snij/spekboon (geel) (HK), Sla mix (HK), Bloemkool romaneske (HK), Suikermais (HK), Komkommer (HK), Eikeblad sla groen (HK)
fruitAppel Cripps Pink (AR), Pruimen (NL), Piel de Sapo (ES)
Verwacht
groente Prei (HK), Chinese kool (HK), Groenselderij ? (HK), Suikermais (HK), Trostomaat (NL), Eikenbladsla groen (HK)
mand volPeen (HK), Spekboon (HK), Rode russische/boerenkool (HK), Zwamboon (HK), Rode sla (HK), Sla mix (HK), Tomaat cocktail (HK)
fruitAppel Cripps Pink (AR), Triumph de Vienne (NL), Sinaasappel Valencia
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo