Herfst = oogsttijd

Met het naderen van Sint Michaël en daarmee het einde van oktober verandert er veel op de tuin en in het tuinwerk.

Grote percelen zijn leeg en veelal zelfs ingezaaid met groenbemester (of volgt binnenkort). De grond krijgt hiermee een mooie bedekking die de structuur behoudt (blijft mooi open) en zelfs verbeterd door beworteling, vasthouden van mineralen en straks toevoeging van veel organisch materiaal die het bodemleven ten goede komt: gezonde bodem, gezonde gewassen!

We nemen afscheid van de tomaten deze week en zullen dit wellicht ook snel van de snijbloemen mogen doen. We oogsten nu of binnenkort weer volop knolselderij, boerenkool, raapsteel en bosbiet. Daarnaast ook kolen als Chinese kool en spitskool - voor de vers en straks ook voor de bewaring!

En de rijtjes pompoenen worden nu soort voor soort binnengehaald - de stelen mooi ingedroogd en mooi voor een natte en koudere periode aanbreekt.

Een enkeling van het team piept er nu juist nét tussenuit voor een wandelvakantie 😜 (en leest dit ook) ... de spits is er daarmee af voor het team om om toerbeurt van vrije dagen (en nazomerzon) gaat genieten. Maar dat mag bij deze gezegd worden - welverdiend allemaal na het harde en ijverige werken afgelopen seizoen!

- Reni -

herfstoogst - knolselderij & bosbiet

Pakket inhoud

Deze week
groenteKnolvenkel (HK), Spitskool (HK), Krop sla assorti (HK), Suikermaïs (HK), Prei (HK)
mand volZappalito (HK), Prei (HK), Chinese kool (HK), Groenselderij (HK), Pompoen oranje (HK), Eikeblad sla groen (HK), Sla mix (HK), Aubergine (NL)
fruitAppel Zure Sanne (NL), Peer Harde Cor (NL), Mango (ES)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Zonnebloem oogst met pompoenenrijen op de achtergrond & groenbemester in avondlicht

Rups koninginnepage - op de knolvenkel en bijna in stadium om te verpoppen!

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo