Blij in de peen

De weken laten zich kleuren door de werkzaamheden op het land én de regelzaken rondom het bedrijf.

Alle tractoren zijn met de nieuwe regelgeving bijna van een kentekenplaat voorzien. Ook stond bij de start van vorige week ook de jaarlijks Skal en Demeter inspectie op de planning, naast een ronde op het bedrijf over de tuin en in de schuren met de voorraadopslag is dit vooral een controle in alle leverlijsten, plantgoed en zaadbestellingen op kantoor en met digitale inzage. De inspectie is goed afgerond ;-)

Eén voor één halen we de oogsten binnen, deze week nagenoeg het overgrote deel van de bieten waarbij we ook een varia bieten aantroffen die volop voorgeproefd waren door muisjes als kleine knaagdieren…dinsdag zijn wij overgegaan op het binnenhalen van een eerste deel van onze zaadvaste winterpeen van het ras Rodelika. In etappes zullen we de oogst binnen halen. De omstandigheden waren mooi en kleurrijke banen lagen klaar om van loof te ontdoen…

Woensdagochtend hadden we tijd ‘vrij geboekt’ voor een demo van een wiedbed van FieldWorkers - de Weed-E! Een constructie die het wieden ergononisch ‘verlicht’ en op zonne-energie (licht) aangedreven wordt. Dit een twee persoons exemplaar en daarmee flexibel en op kleinere schaal in te zetten. Daarbij hebben wij daarbij vooral gekeken welke werkzaamheden anders dan wieden nog meer mogelijk hiermee zouden zijn prei poten, plantuien planten, knolselderij knollen voor de bewaar schoon schrapen…leuk om in het veld samen met Ard en Koen uit te wisselen en mogelijkheden te bekijken evenals de de mogelijkheden van afstelling om de Weed-E om op ons beddensysteem aan te passen.

- Reni -

Wortelgewassen - ook heerlijk voor een muizenmaaltijd ondergronds….

Pakket inhoud

Deze week
groente Savooie kool (HK), Butternut pompoen (HK), Spruiten (NL), Chioggia biet (HK), Groenselderij (NL)
mand volBieten lang (HK), Groenselderij (NL), Wortelpeterselie (NL), Oranje pompoen (HK), Little gem (NL), Veldsla (HK), Paprika (NL), Broccoli (HK)
fruitAppel Santana (NL), Granaatappel (ES), Peer Dolacomi (NL)
Verwacht
groente Boerenkool (HK), Pastinaak (NL), Witlof (NL), Rodelika peen (HK), Sla mix (HK), Kastanje champignons (NL)
mand volWitlof (NL), Prei (HK), Paksoi (NL), Zoete bataat (NL), Little gem (NL), Sla mix (HK), Zwamboon (NL)
fruitAppel Santana (NL), Peer Concorde (NL), Kaki fruit (IT)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo