Laatste winteroogst

We genieten nog kort van de oogst vers van het land van seizoen 2021: kalettes, groene/savooie kool, knolselderij, veldsla en winterpostelein.

Rest straks nog de winterprei die nu pas aan de groei gaat op het land en de voorraad winterpeen in vanuit de koeling.

In de kas groeit het hard met de heldere dagen met blauwe luchten en de zon die al echt warmte afgeeft. Naast de oogst zijn ook de voorbereidingen voor het plantklaar maken in volle gang - in etappes wordt de kas per vak leeg geoogst, paden gespit, compost uitgebracht en vervolgens gefreesd. Deze week de eerste helft, volgende week de tweede helft. De geplante ui en knoflook wortelen al en de eerste zaai raapsteel is reeds gekiemd. De voorgezaaide peulvruchten worden mooi groen, maar genieten nu nog wel de bescherming van de kas tegen zon, oostenwind en koude.

Wanneer volgende week het kasplantgoed arriveert mogen de dan sterkere kiemen gestaag afharden en zullen buiten onder doek een plek vinden. De kas wordt dan vol gezet met een grote diversiteit aan groenten: kroppen sla en slamix, rucola, misome & paksoi, (krul)andijvie, koolrabi en kruiden. Het is dan geduld hebben op de groene oase waartoe dit mag uitgroeien met het eerste knapperige en sappige groen van het nieuwe seizoen!

Het mooie weer en de vakantietijd ook aangepakt voor allerhande klussen op en rondom het erf en op de markt!

- Reni -

voorjaar in de lucht: plaatsing bijen/insectenhotel - bloementuin voorjaarsklaar maken - compost uitbrengen in de kas!

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Rode Topaz (NL), Clementines, Blauwe bes (CL)
groenteSpitskool (ES), Spinazie (IT), Pastinaak (NL), Rodelika peen (HK), Sjalot (HK), Veldsla (HK)
mand volRode biet (NL), Witlof (NL), Kalettes ? (HK), Groenselderij (ES), Koolraap klein (HK), Sla mix (HK), Veldsla (HK), Paprika geel (ES)
Verwacht
fruitAppel Evelina (NL), Sinaasappel Navelina (ES), Kiwi (IT)
groente Groene kool (HK), Knolselderij (HK), Oesterzwam (NL), Veldsla (HK), Winterpostelein (HK), Aubergine ? (ES), Peen ? (HK)
mand volSpinazie (IT), Koolrabi paars (ES), Broccoli (ES), Veldsla (HK), Winterpostelein (HK), Rettich rood (IT), Wortelpeterselie (NL), Kiemen taugé (NL)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

neefjes op de markt, de meisjes die droogbloemen cadeau doen aan de afhaaladressen - voor ‘paal’ staan bij de plaatsbepaling - einde marktdag

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo