Landwerk

De afgelopen twee weken ronkt er weer trekkergeluid over de tuin. Het uitrijden van de vaste mest door de melkveehouder Piet Boons, de drijfmest door de loonwerker firma Beekman en het frezen van de grasklaverpercelen door de loonwerker Thijs ten Voorde; en uiteraard ook van Roel zelf op de trekker.

Met de dieptandcultivator worden de sporen los getrokken, met de schijveneg de mest ingewerkt en vervolgens of de grond klaar gelegd met of de spitmachine of de ploeg.

Ondertussen staan ook de eerste groene rijtjes op tuin door het uitplanten van de voorgezaaide peulvruchten: peul - capucijner - sugarsnap - tuinboon. Snel volgen deze week de pootuien - eerste pretplantgoed en de eerste zaaiingen van raapsteel - pittige slamix en bospeen 😉

Wij genieten weer volop van het buitenwerk!

Met straks in de kas als voorproef het eerste knapperige, oogstbare groen: het plantgoed is met een kunstmatig regenbuitje mooi geworteld en kan aan de groei gaan.

- Reni -

bemesting met vaste en drijfmest - snoei op hoogte - uitplanten van de peulvruchten

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Santana (NL), Aardbeien ? (ES), Banaan (PE)
groente Romanesco bloemkool (IT), Witlof (NL), Kleurenpeen (NL), Zuurkool (NL), Little gem ? (ES), Koolrabi (ES)
mand volPrei (HK), Romanesco bloemkool (IT), Andijvie (NL), Knolselderij (HK), Waterkers (NL), Sla mix (HK), Tomaat roma (ES)
Verwacht
fruitAppel Rode Topaz (NL), Peer Conference (NL), Granaatappel (PE)
groente Peen Rodelika (NL), Knolvenkel (IT), Andijvie (NL), Pastinaak (NL), Waterkers (NL)
mand volKleurenpeen (NL), Witlof (NL), Broccoli ? (ES), Pastinaak (NL), Spinazie (IT), Monniksbaard (IT), Little gem (ES), Paprika punt (NL)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo