Blij in de prei

Met een heerlijk zonnetje (en bij tijd en wijle dreigende wolken) hebben Roel en ik de zondagsrust deze week onderbroken om een eerste lichting winterprei voor de pakketten binnen te halen. Nu nog droog en met zonneschijn zodat we de schudlichter hiervoor nog konden inzetten.

Op rolco’s halen we dan de vuile prei naar binnen - klaar om door vele handen op dinsdag gezamenlijk te schonen - met een nat land en regenval, maar wij in een droge schuur. De winterprei is mooi aan de groei en zullen jullie nog een aantal maal in de pakketten zien verschijnen. Deze week met ook de eerste oogst uit eigen kas - de eerste zaai raapstelen is oogstklaar.

Met de natte omstandigheden een pas op de plek met het tuinwerk en gebruiken wij de tijd optimaal om nog een aantal voorbereidingen op orde te krijgen voordat het hopelijk echte volle kracht van start kan gaan. Onder andere is met een monteur ook de beregeningsboom met haspel ingeregeld - nog wat aanpassingen om deze optimaal te laten functioneren en dan hebben we naast ons systeem met pomp en buizen met sprinklers leggen ook een minder arbeidsintensieve wijze om met droge weersomstandigheden de gewassen van water te voorzien.

- Reni -

NOOT: de onbekende groente is monniksbaard - een lichtzilte groente uit Italië. Speciaal voor ons besteld maar dit keer zonder worteltjes geleverd: ons devies is om deze daarom min of meer gelijk te nuttigen!

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Rode Topaz (NL), Sinaasappel Sanguinello (IT), Baby avocado (ES)
groente Prei ?? (HK), Waspeen (NL), Raapsteel kas (HK!), Chinese kool (IT), Radijs (IT), Ui rood (NL)
mand volBloemkool (FR), Raapsteel kas (HK!), Rode biet (NL), Knolselderij (NL), Rettich (IT), Eikebladsla rood (FR), Komkommer (NL)
Verwacht
fruitAppel Pinova (NL), Peer (NL/AR), Aardbei (ES)
groente Witlof (NL), Wortelpeterselie (NL), Aardappelen bak (HK), Bosui (IT), Komkommer (NL), Sla mix (HK)
mand volKleurenpeen (NL), Witlof (NL), Spinazie (IT), Radijs (IT), Sjalot (HK), Sla mix (HK), Tomaat Roma (NL)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo