Wortelkluit

Wanneer de temperaturen toenemen dan groeit de prei, maar strekt deze ook in zijn neiging tot bloei. Dit houden wij elk voorjaar goed in de gaten - want dit het moment om de prei binnen te halen en de koeling in te schuiven. Het proces groei proces wordt dan nagenoeg stil gezet en op deze wijze kunnen we nog even prei uitleveren. Vaak net niet lang genoeg om jullie jaarrond van prei te kunnen voorzien, de eerste vroege prei dan als jonge bosprei geleverd!

De prei heeft vorig jaar gegroeid op de grasklaver percelen en dat betekent met al het ondergewerkte organisch materiaal veel wormenactiviteit. Met het machinaal lichten van de prei (een mes snijdt onder de prei door en schudt deze ook los door schoksgewijs bewegen) is het daarna zoeken naar mooie kluiten grond: door de prei intensief ‘door’ wortelt en volop wormengangen….een mooi gezicht!

Deze week volop activiteit in binnenhalen van de prei met versterking van Hamid, oogstwerkzaamheden in de kas, planten en uiteraard ook beregenen (we genieten van de haspel die Roel ook met trots heeft laten zien aan het team). Een Koningsdag die we hier teambreed gewerkt hebben, hebben we gezellig afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

De temperatuur buiten blijft schraal en zonder neerslag. Op de tuin blijven de gewassen daarom nog onder beschermend doek liggen. Het kleurenpallet laat nog op zich wachten.

- Reni -

winterprei binnenhalen en dames oogst trio kas

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Pinova (NL), Sinaasappel Salustiana (ES), Banaan (PE)
groente Paksoi (HK), Tatsoi (HK), Rode biet (NL), Kastanje champignons (NL), Eikeblad sla groen (HK), Aardappelen bak (HK)
mand volWortelpeterselie (NL), Eikeblad sla groen (HK), Sperzieboon ipv snijboon (ES), Tomaat cherry tros (ES), Bosknoflook (HK), Tatsoi (HK), Prei (HK)
Verwacht
fruitAppel Pinova (NL), Fruitsoort 2 ? , Fruitsoort 3 ?
groente Prei (HK), Paksoi (HK), Bosui (HK), Pastinaak (NL), Eikebladsla rood (HK), Peterselie (HK)
mand volKrulandijvie (HK), Paksoi (HK), Aubergine (NL), Waspeen (NL), Eikebladsla rood (HK), Koolrabi (IT)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

doorwortelde grond met wormen gangen - het slijpen van de messen/schonen van de prei - kleurenpalet blad in de kas - plantmachine ‘onderonsje’

doorkijkje

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo