Oogst van de volle grond

Wat heerlijk om weer voluit te kunnen oogsten van de volle grond! Kroppen sla, sla mix en ter vervanging van de eerder genoemde raapstelen paksoi of stoofsla.

De schrale oostenwind en koude & daarna de droogte zorgen voor stress in de gewassen. De raapstelen zijn voortijdig gaan schieten (in bloei gegaan); reden waarom we ook bladgewassen als paksoi en spinazie goed in de gaten houden en deze liever in jonger stadium oogsten. Daarom voor de basis en royaal pakketten respectievelijk 2 of 3 stuks kleine paksoi. Voor de beide combi’s een bintsla of stoofsla: heerlijk om door te snijden door de helft en te grillen of te stoven in de pan met een scheutje olie: de smaak zal zeker verrassen!

Omdat de oogst van de volle grond van start is gegaan en alles na de regen en het meer bedekte weer een groeispurt maakt, een extra grote portie slamix zodat jullie daarvan mee kunnen genieten (of door kunnen geven wanneer te veel voor het eigen bord ;-) )

Naast het planten, zaaien en verzorgen nu ook weer oogstklussen op de volle grond. Met voor de Pinkstermarkt in Arnhem zelfs de eerste triple P : Pinkster Peulen Primeur! Nog even en dan zijn deze volop verkrijgbaar.

Ook de oogst van de eerste bloemen kan van start en afhankelijk van de regenval wellicht al deze zaterdag de eerste fijne boeketten als primeur op de markt.

Vrijwilliger Hamid heeft zijn 7,5 jarig jubileum op de tuin als vrijwilliger en tevens net verhuisd reden te meer om hem in het zonnetje te zetten. Oud medewerker Arte opperde als hulp met zijn verhuizing dat zijn balkon op het zuiden ook wel geschikt zou zijn als mini-tuin….het plan aldaar om Hamid twee mooie gevulde bakken cadeau te doen met komkommer- en tomatenplanten en wat kruidenplanten voor verse oogst 😉. Een groepsfoto maakte het geschenk compleet! Op nog vele mooie jaren, want Hamid denkt nog niet aan stoppen!

- Reni -

1e bloemen van de tuin (een boeket voor mijn moeder als planthulp) - zaai van winterpeen en suikermaïs - ‘jongetjes’ klus door Mechteld (hoofdwaterleiding in de kas) - jubileum cadeau vrijwilliger Hamid

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Natyra (NL), Sinaasappel Navelina (ES), Blauwe bes (ES)
groentePakosi (HK), Koolrabi (HK), Prei (HK), Tomaat tros (NL), Slamix (HK), Eikeblad sla groen (HK)
mand volBloemkool (NL), Waspeen (IT), Andijvie krul (NL), Rabarber (NL), Komkommer (NL), Sla mix/bos ui (HK), Sla krop (HK)
Verwacht
Bij het verschijnen van dit bericht was de inhoud van het pakket voor komende week nog niet bekend. Kijk vanaf morgen op pakket.hoogekamp.nl voor de inhoud. Ook je bestelpagina wordt met de nieuwe inhoud bijgewerkt.

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo