Doorkijk

Nog twee rijtjes suikermais staan op de tuin - ook de staakbonen zijn op z’n einde. Dit betekent dat er nu snel weer meer doorkijkjes ontstaan op de tuin.

Hele stukken liggen er leeg bij aan groentegewas en zijn gedeeltelijk al ingezaaid. Deze week sperziebonen van eigen tuin, met volgende week wellicht ook een stam-snijboontje. Nog even genieten zo van de (na)zomer-bonentijd!

Langzaam gaan wij in de voorbereidingen van het najaar - we planten zowel op de volle grond als op het kasstuk de nodige veldsla plantjes en ook winterpostelein...wanneer het echt kouder wordt nemen deze het stokje over van de kroppen sla.

YOi of Zwamboon

Naast dat deze al een paar keer in het pakket zijn plek heeft gehad - is deze nu ook los te bij te bestellen: zwamboon of YOi (vleesopvolger en rijke eiwitbron met ingrediënten van Europese bodem). Op de website van Zwamboon zijn allerlei toepassingen en recept-ideëen te vinden voor wie op zoek is naar de veelzijdige toepassingen.

In een kartonnen verpakking is de Zwamboon per 3 verkrijgbaar; met naamsticker van de besteller zal deze in de kisten zitten met aardappel/uienzakken of fruittassen.

- Reni -

veldsla planten

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Alkmene (NL), Triumph de Vienne (NL), Avocado (PE)
groente Bonen (HK), Witte kool (HK), Mix rode en chioggia biet (HK), Spinazie (HK), Peterselie (HK), Eikebladsla groen (HK)
mand volBloemkool (HK), Spitskool (HK), Bietentrio (HK), Paprika geel (NL), Aardappel kriel (HK), Batavia sla rood (HK), Slamix (HK), Tauge (NL)

YOi nu ook bij te bestellen!

Verwacht
fruitAppel Santana (HK), Peer Conference of Bramen (NL), Granaatappel (ES)
groente Spitskool (HK), Peen ? ((HK), Palmkool (HK), Groenselderij of boontjes (HK), Pompoen oranje (HK), Krop sla (HK)
mand volGroenselderij (HK), Sperzieboon (HK), Spruiten (HK), Kastanje champignons (NL), Krop sla (HK), Slamix (HK), Thijm (HK)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo