Boerenkoolweer op komst

HERFST

We lopen door de herfstlanen,
in de avond van het jaar.
De bomen kunnen zo gaan slapen,
rustig maken ze zich klaar.

Bij elke stap hoor je wat kraken,
breekt de stilte, zonder kracht.
De nevel valt en we verdwijnen
overdag in witte nacht.

Bas Rompa

(uit: Ik wou dat ik een vogel was, een natuurgedicht voor elke dag van het jaar)

Na het eerste lichttje van Sint Maarten en de Sint in het land gekomen, is er koude in de lucht. Met de koude vrieskou van vorig weekend waren met 1 dag de beuken nagenoeg kaal - ontdaan van hun laatste bladerdek. De berken met als eerste van de bomen hun groene ontspruitende waas in de lente, staan nu als goudgele koninginnen in de houtwal temidden van veelal bomen die al hun blad hebben laten vallen.

De boerenkool heeft de koude over zich heen gehad en met koud buitenweer smaakt deze op zijn best.Reden temeer dat deze week het pakket met deze groente gevuld is. Voor jullie zelfs een extra grote portie; wanneer teveel voor deze week kan deze deels ook ingevroren klaar liggen voor een volgende X.

Deze week met extra versterking van Henk ;-) is het gelukt om alle winterpeen te rooien. Terwijl de peenrooiers de middagzon op hun lijf genoten, stond Roel helaas met pech op de vluchtstrook. Met hulp en een extra rit met de vrachtauto heeft hij uiteindelijk toch de witlof en de fruitbestelling op erve de Hooge Kamp gekregen.

We naderen nu snel het einde van het jaar, met in de laatste week van Kerst weer traditiegetrouw een dubbel Kerstpakket uitgeleverd op do/vr/za 22/23/24 december (samenvoeging met de levering erna met zowel vers als goed houdbare groente). De eerstvolgende levering in het nieuwe jaar zal dan zijn 12/13/14 januari. Binnenkort meer over de inhoud van de pakketten.

Met de start van het nieuwe jaar wijzigen de prijzen, in de meelever volgende week hierover meer.

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Topaz (NL), Peer Concorde (HK), Clementines (IT)
groente Prei (HK), Witlof (NL)), Boerenkool (HK), Rode of witte kool (HK), Butternut pompoen (NL), Winterslamix (HK)
mand volWinterslamix (HK), Lange biet (HK), Veldsla (HK), Raapsteel (NL), Wortelpeterselie (NL), Pompoen Acorn + Sweet Dumpling (HK), Aubergine ipv knolvenkel (ES)
Verwacht
fruitAppel Santana (NL), Banaan (PE), Clementines (IT)
groente Pompoen oranje (HK), Savooie kool (HK), Lange biet / chioggia (HK), Chinese kool (HK), Spruiten ? (HK), Veldsla (HK), Pompoen
mand volRode kool (HK), Knolvenkel (ES), Paprika punt (ES), Witlof (NL), Pompoen butternut (HK), Winterpostelein (HK), Little gem sla (ES), Knolselderij (HK)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Een kringetje van jongens en van meisjes

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo