Buitenwerk

ronde foto

Wat een schitterende dag was het dinsdag!

Blauwe lucht, zon en wind.

Alle doeken hebben we een dag lang van de gewassen afgehaald. De bedden waren daarmee toegankelijk voor de trekker en al het benodigde schoffeltuig. Met van sommige gewassen al reeds drie lichtingen geplant (tuinboon, prei) en de nodige gevulde bedden bladgewas die al goed aan de groei zijn, waren ook al de nodige onkruidkiemen zichtbaar.

De dag zijn we met voldoende droge omstandigheden eerst gestart met verzorgingswerk: we hebben zowel machinaal door Roel als handmatig met de handschoffels het overgrote deel geschoffeld. De zon en vooral ook het windje zorgde ervoor dat de bovengrond mooi kon opdrogen en het onkruid voldoende goed kon verleppen.

tweeluik
Klaarleggen land met de spitmachine

Na het schoffelen, is ook het hekwerk van de peulgewassen nog verder afgerond. Het gaaswerk is nu mooi strak gespannen en waar nodig nog met touwtjes vastgebonden.

Met een nieuwe lichting plantgoed zijn daarna de nodige nieuwe plantjes in de grond gekomen. Met de natte omstandigheden is het overigens wel improviseren: de gearriveerde groenselderij, knolvenkel en eerste bedden knolselderij komen op een plek die nog te nat is en niet klaarligt. Deze mogen naar een ander stuk tuin uitwijken en schuiven daarom binnen het teeltplan. Ervaring maakt dat we hier ook creatief mee om kunnen gaan, zonder dat dit problemen oplevert voor gewassen of de bodem.

Deze week hadden we ook versterking in de ochtenden van stagiaire Marieke, die ons als tuinderij had gekozen als adres voor haar maatschappelijke stage vanuit de Vrije School Zutphen. Leuk om een jong iemand een ‘kijkje achter de schermen’ te geven 😉

- Reni -

tweeluik
Buitenwerk!

Pakket inhoud

Deze week
fruitAppel Natyra (DU), Banaan (PE), Kiwi (IT)
groentePrei (HK), Slamix (HK), Aardappel bak (HK), Rode biet (NL), Paksoi shanghai (HK)
mand volEikebladsla groen (HK), Knolvenkel (IT), Rucola wild (HK), Paksoi (NL), Prei (HK), Zoete bataat (NL), Komkommer (NL), Shii-take
ronde foto
Verwacht
fruitAppel Natyra (DU), Sinaasappel Navelina (ES), Baby avocado (ES)
groenteEikebladsla groen (HK), Rarbarber (NL), Broccoli (of knolvenkel) ? (ES), Paksoi ? (HK), Andijvie fijn (HK)
mand volSlamix (HK), Broccoli (of knolvenkel) ? (ES), Paksoi ? (HK), Rarbarber (NL), Groene asperges (IT), Peen (NL), Rettich rood (IT)
(HK): herkomst de Hooge Kamp


tweeluik

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo